Vincent <3 Eleni?Vi kom hem för en stund sedan, har hunnit lyfta över monstret från vagnen till sängen, tagit av han kläderna och satt på han en ny blöja. Han sover fortsatt..

Vi blev bjudna på mums mums mat hos Emelieé, kyckling, ris ochvspenat med mumsig feta ost. Grekiskt à la Emelieé! Vincent åt ganska dåligt och även kvällsgröten sket han fullkomligt i..

Busungarna lekte bra till en början, eller rättare sagt fram till att det blev tjafs om en sjungande nalle. Vincent försökte sedan att bita Eleni i kinden men fick knappt nå tag. Sedan gick nog 10 min och han, vad det ser ut som, går fram och ska kramas, vilket han gjort hela kvällen, men så biter han tag ännu en gång i Elenis andra kind. Det såg brutalt ut! Och Eleni blev ju såklart superledsen! Skulle jag också blivit! Där rök nog hans chans hos henne..

Min fråga nu! Vad f*n gör man med ungar som bits?!?
Även mig försöker han bita iblaand men då oftast när han är exalterad eller arg. Jag avisar honom såklart varje gång och säger att så får man inte göra! Han är väl medveten om vad inte betyder men ändå så fortsätter han!?
Vad gör man? Tips? Någon?
Det känns ju mindre kul när han ska börja på dagis, monster!


Kommentarer
Postat av: Ida B

Tilde hade en liknande period då hon bet mig. Oftast gör dom det precis innan dom kan prata bättre och uttrycka sig ordentligt.

Det kan vara så att han bara vill visa att han gillar henne, eller den han nu biter. Behöver inte alls vara för att han vill skada eller är arg.Ge honom andra sätt att uttrycka sig. Visa honom att man kan kramas istället och berätta att det känns bättre. Jag brukade alltid säga. Nej Tilde, så gör man inte, man pussas, kramas och klappar (på kinden tex.) Efter ett tag tog hon efter och slutade bitas. Hon blev nyligen riven ganska illa på kinden utav en förskolekompis och då hade hon sagt i gråt; man gör inte så, man ska kramas!Det värsta man egentligen kan göra är att be barnet säga förlåt, i den åldern förstår dom inte vad det innebär och har ingen koll riktigt på konsekvenser för ett handlande utan tror att ett "förlåt" gör så allt blir bra. Och då kommer han lära sig att det är okej att göra illa och sen säga förlåt. Försök istället att visa konsekvensen av hans handlande och berätta för honom att "eftersom du bet henne är hon ledsen och det gör ont på henne" tex. Nu menar jag ju såklart inte att du ska strunta i att säga åt honom men det här med förlåt kommer senare när barnet förstår vad handligen betydde så ge honom bara nya sätt att uttrycka sig så kommer han släppa bitandet. Det är jag säker på! :)(men det tar ju såklart lite tid och blir ganska tjatigt...)Jag var också jätteorolig att Tilde skulle göra illa andra barn men det har inte hänt en enda gång tack och lov!

Kram Ida

2011-02-25 @ 09:37:21
Postat av: Mikaela - mamma till Vincent

Tack för tipset Idus!! :)Jo men vi brukar bestämt säga "nej, så gör man inte. Man kan kramas och pussas istället". För det är något han gör jätteofta ändå -kramar och pussas alltså. Förlåt delen har vi inte börjat med än just för att dem inte förstår innebörden än och dels för att han inte ska börja tro att d e ok att göra illa för att sedan säga förlåt.Men vi jobbar på det här hemma och hoppas på förbättring innan det är dags för förskola.2011-02-25 @ 10:07:25
URL: http://growinglife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0