Softardag

Har inte hänt mycket idag alls. Bara massa gos och mys. Nu sover Vinnepinne sedan 40 minuter.
Han fick smaka på lite havregröt, inte så poppis än dock..

Ska en sväng till tvättis nu innan S drar till jobbet.

Godmorgon söndag!

Vi vaknade vid 7:45 efter en ganska så kort natt då vi somnade vid 2 tiden. Lillprinsen var vaken vid 6 tiden en sväng men somnade om. Han har sussat sött sedan dess. S har somnat om och jag tror jag ska slumra till lite jag med :) Det ser så mysigt ut. Vill bara krama om Vincent så hååårt och aldrig släppa taget, men skippar det så han får sova vidare.

Sammanfattning 3-4månader

Under februari månad har det hänt endel.
Lilleman har blivit stora killen. Han har under denna månad invigt sin Bumbo sittstol och sitter mer och mer själv i den. Han kan sitta själv utan den fast bara en kort kort stund för tillslut faller han dubbelvikt :) Det går bättre om han hååller i sina fötter samtidigt.

Han har blivit riktigt rund och go. Han lår är hur gosiga som helst.
Han har fått sitt första vaccin och även haft sin första feber iom det.
Vi firade mysig alla <3 dag som en familj för första ggn :)
Han är nästan alltid glad när han är vaken. Så var det inte tidigare!
Han sover generellt sett bättre nu och mer sammanhängande.
I sina vaken perioder så äter han med 3h mellanrum ibland 2 och ibland 4, men oftast 3.
Han skrattar högt och ofta!
Han har smakat på blåbärspuré som var poppis. Imorn på 4månadersdagen är det dags för gröt också :)

Vi har även bytt från liggdelen till sittdelen fast han får fortsatt ligga ner i fullt liggläge. Ibland halvligga när han är vaken för han försöker bara att sätta sig upp själv, ser ut som han gör sit-ups, om man inte låter han sitta lite halvt.

Vi har även börjat i en mamma-grupp. Klickade inte direkt med någon men alla verkar hur goa som helst. Har bara varit vid 1 tillfälle iof och på tisdag är det dags igen :) Endel lite äldre än mig men inte mycket. Den äldsta är kanske 35 så det känns bra. Jag yngst dock (men Vincent äldst) men inte stort glapp till nästa mamma som är 27 eller 28.. Vi var nog 7st totalt om jag minns rätt.

Kärleken växer liksom han!Stora killen & Ikea

Idag har lillhjärtat smakat litegrann på blåbärspuré och han gillade det. 1½ tesked ungefär. Imorn ska han smaka på lite av Sempers Milda havregröt. Så kör vi det veckan ut innan vi introducerar fler smaker. Jo juste han fick smaka lite grann, ca 15ml utav Sempers Äppeldryck också. Det gick ner men inte lika poppis som blåbärspureén :) Idag blev han 17 veckor och imorn den sista februari så blir han hela 4 månader. Jag säger det igen; så otroligt snabbt det går!

 

Lite kladdig runt munnen, fast här hade jag torkat lite ändå :)


Han har ratat liggdelen totalt. Dessutom så var han nästan lika lång som den. Dunpåsen han hade i började han också växa ur. Tror han började tycka att det helt enkelt blev för trångt. Så vi bytte till sittdelen som vi nu har i fullt liggläge. Har bäddat med fårskinn och en dunpläd i som jag vikt som en dunpåse :) Oj vad han äälskar den!  Han sover så bra i den. Så rymligt det blev :) Han kan dessutom nu va med mer om han är vaken då man kan fälla upp ryggstödet lite grann så han halvligger, det är poppis då han är vaken.Trötter. Här med sin nya favorit, pippifågeln som spelar en liten melodi när man drar ut halsen. Från Ikea.

 

Ikea trippen igår blev lååång. Vi var där till stägning. Men nu är köket beställt iaf :)
Vi får se vad det blir för klinkers i kök och hall, tror vi har ändrat oss till ljusgrått. Sen får vi se vad det blir ovanför bänkskivan, glas eller kakel..?

 

Avslutar med lite bilder.

 

 

Vincent älskar sig själv!

 

Full fart framåt

 

 

 

Fötterna är kul


 

Vill sitta upp!

 

 

 

 

 


Just wanted to say...

Mitt hjärta svämmar över av kärlek. Vaknade nyss till och beundrar min lilla prins som sover gott brevid mig. Oh what a beautiful feeling! Blev sent på Ikea igår efter en hel dag på vift. Skriver mer senare under dagen. Nu somna om litegrann :)

Såhär låg...

0-71924d7e73aace71fdfd8c9ffb39031b.png

Såhär låg skrutten i fåtöljen och softade på förmiddagen :) livsnjutare!


Sammanfattning

Nu ikea men senare tänkte jag skriva en liten sammanfattning om senaste tiden då jag uppdaterat så dåligt..
By for now!

Bilder & Video

Bine som gått en fotokurs har lärt sig kameran och i sin tur lärt mig den lite grann. Hur kul som helst nu ju :) But still amateur!


Vincent tycker det är hur kul som helst när man drar in luft :) Sötnöt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns inte ord för hur stor kärleken är!!


Fräknig

Kunde inte somna om så jag gick till solariet och drömde mig bort i 24 minuter :) Strax hemma. Frukost och kaffe sen ska jag ringa och väcka Bine för vidare tur till Ikea :)

Natten som gått

Natten började bra. Vi hoppade i säng vid 23. V somnade utan problem. Men vid kl 4 så slog han upp sina blå och ville att dagen skulle sätta igång (idag ska vi nämligen till Ikea och beställa vårt nya kök, förstår att han är exalterad men någon måtta får det vara). Han bestämde sig för att vara vaken till kl 6 vilket resulterar i en mamma och pappa som hunnit piggna till och har svårt att somna om. Däremellan ville han inte amma så vi bytte blöja och bara låg i sängen med hopp om att han ville somna om. 5:26 gav jag upp, satte mig upp och tände sänglampan. DÅ lugnade han ner sig och började se lite dåsig ut, vid 6 fick han amma och vips så sov han :) Får se hur jag lyckas med min skönhetssömn nu då..

KS och bloggande

Är på väg hem ifrån Karolinska i Solna. Under graviditeten tog min BM ett cellprov på mig då jag inte hade gjort det tidigare. Det upptäcktes något och jag fick en tid för att ta en liten bit från livmodertappen för vidare provtagning. Det konstaterades att det var en liten cellförändring men jag var då i vecka 20 någonting och inget görs under en graviditet. Nu var jag alltså på KS för ett återbesök. Det tog en pyttebit från livmodertappen idag med. Vi får hoppas att det försvunnit av sig själv. Ber om ursäkt för mitt blogguppehåll. Beror enbart på tidsbrist. Vi alla mår prima. Är i skrivande stund på väg över ett övergångställe så vi höres senare med bilder!!

Dem där...

117f94191f529a86492a206bb8fd5e5c.png

Dem där läpparna vill jag bara pussa sönder!!!!!


Libero vs ICA's

Jag skrev ju tidigare om likheten av dessa två blöjmärken. Mina misstankar låg ju i att det faktiskt var SCA som tillverkar svenska Libero som också tillverkade åt ICA. Dessa blöjor är identiska till utseendet i minsta detalj. Dock kostar ett 68-pack libero 2,14kr/blöja och ett 28-pack Ica's midi 1,58kr/ blöja (kan bli billigare vid stor-pack) Dessa små kronor kan tyckas löjliga men det blir stora summor med tanke på hur mycket blöjor som går åt!

Jag kunde inte låta bli att maila SCA och ta reda på fakta.

Detta fick jag till svar (dock lite kringlande kring mina frågor, dem vill/kan kanske inte gå ut med att det är samma blöja):

"Hej och tack för ditt mail,

Vi har för tillfället problem att få fram baksidesmaterial från vår leverantör.

Därför kan våra blöjor under en period ha ett annat mönster än du är van vid

eller t.o.m vara helt vita.

För övrigt är blöjans funktioner helt desamma som tidigare.

Vi hoppas på din förståelse.

Våra fabriker tillverkar även blöjor för ICA, efter en helt annan specifikation.

Eftersom vi nu har problem med att få fram baksidesmaterial till Liberoblöjan,

har vi även fått använda ICA blöjans baksidesmaterial.

Med vänliga hälsningar

Libero Konsumentkontakt

Birgitta"


- Våra fabriker tillverkar även blöjor för ICA, efter en helt annan specifikation. Om dem nu gör det...

Hälsar på...

0-52340c035b92b8246914a9e67f6a5d2c.png

Hälsar på pappa på jobbet :)


Margarita-baby

7d9e2da67a4740a47912f4b92519fc2e.png

Margarita-baby


På väg till stan...

Har lämnat mina älsklingar hemma, sitter på tuben på väg till stan för lite 25-års firande. Bästa Sussie och Shora fyller (fyllde) 25. Jag har ju sedan V föddes bara tagit 1 glas vin vid 2 tillfällen. Ikväll blir det nog lite mer, ska bli intressant att se hur kroppen reagerar :) hihi. Trots att jag sagt att d blir en liten stunds firande ikväll bara. Mycket kan hända på kort tid. Ska möta syster i stan för att få tillbaka mina heels hon skulle ha på nyår. Undra om jag kan balansera på 10cm ikväll, var ett bra tag sedan. S är redo med flaskan (nappflaskan såklart) ikväll. :) Ha en skojig söndag allesammans!

Vårkänslor på...

0-52353114297511e287a3738d7fe56a35.png

Vårkänslor på alla <3 dag


Lördag.

Imorn är det alla hjärtans dag! :) Mysigt att älsklingen är ledig dessutom. Är egentligen bjuden till tuttis fest iår igen, ska ses på ett ställe för mat och lite party men just imorn vill jag spendera dagen/kvällen med min lille mini familj. Kanske drar förbi där en liten liten stund. Förra året firade vi inte tillsammans då han jobbade och jag var bjuden på födelsedagsfest hos min älskade tutti. (Det var på kvällen när jag kom hem som mitt gravtest hade slagit om till "positivt", det visade "negativt" innan jag drog iväg på festen) Blev ju hur som helst överlycklig när jag kom hem men visste inte om jag kunde lita på den stickan som legat där hela kvällen. Jag smög upp på morgonen därpå för att smita till apoteket och köpa ett till gravtest som sedan visade positivt. Väckte S med goda nyheter den dagen och där började vår resa med Vincent. (Att det snart har gått 1 år, känns som igår)

Från det ena till det andra..

Idag har varit en riktigt seg dag. Älskling jobbar och Vincent sover. Jag ska fortsätta plocka undan och städa lite så det är fint och mysigt när S kommer hem.
Tända ljus och rent hus är myyyys!

Jour-telefon...

5d8f134fa84f558c7333059fcc8ce888.png

 

Våttorkar golven just i skrivande stund. Måste vara rent och fint på alla <3 dag. Tänkte bara visa min jour-telefon som jag glider runt med på höften. :) Alltid redo att ta hand om en bebis som vaknar. Trevlig kväll/natt.

 


vi tittar...

0d5465edff3a54df271e1f1b21e768a3.png

vi tittar på tv och äter lite mellis. Strax ska vi åka och shoppa lite kläder till lillen sen direkt till Carro för fredagsmyyyys. S jobbar ikväll. Puss och kram


Nattning

Nattningen går bättre och bättre.
Igår somnade han vid 21, vaknade nästa gång vid 23 för mat men somnade sedan fint om efter det och så fortlöpte natten. Ska inte ropa hej än. Men tillskillnad från förut så kan han ju nu faktiskt somna i sin egen säng. Tidigare dög inte det.
Idag somnade han vid 22, vaknade och var ledsen vid 23.30, gick in och vaggade lite på sängen och vips så somnade han om. Hoppas han sover en bra stund nu. Tycker att han fortfarande vaknar för ofta för mat. Han borde ju kunna sova åtminstone 4h på raken utan mat. Borde egentligen hoppa i säng jag med men jag sov nap med Vincent tidigare idag mellan 12-14 just för att jag aldrig vet hur natten kommer bli. Men det resulterar i detta istället, att jag har svårt att somna på kvällen.

Mitt mål är att han ska somna senast kl 21 på kvällarna. Vi får se hur det går framöver. Räkna med att jag kommer skriva om det här då jag kommer vara överlycklig när rutinerna faller på plats. Men lika snabbt som dem sätter sig så är jag medveten om att dem också kan rubbas.. men men man får glädjas av stunden. :)

Bumbo...

2f30f5235c84859981cd71e681c4a691.png

Bumbo...


Naglar.

Funderar på att utbilda mig till nagelteknolog. Mest att ha som en hobbyverksamhet. Tycker det är skoj med naglar. Men en utbildning går ju loss på cirkus 27 papp. Vi som ska till Thailand i sommar.. Dessutom ska vi till Thailand i januari 2011. Just nu är vi ganska bra på att spara faktiskt. Athena kommer att ge oss ett stort plus i kassan i sommar. Var ju tänkt att det skulle bli lite extra shopping pengar till resan, lyxa till boendet lite och såna saker. Men jag vill verkligen gå den kursen. Perfekt vid-sidan-av sysselsättning när man pluggar senare.

Vi får väl se vart dessa planer leder..

Bumbo

Vincent invigde sin Bumbo idag. Den är ju rekomenderad från 3 månader. Det gick fin fint, men än bara korta stunder i den.

Har inte lagt in bilderna på datorn som jag tog idag på han. Mms:ar in en bild till bloggen strax så får ni se sötnosen i sin nya favorit Bumbo. :)

Sleepwalker.

Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag vart uppe i sömnen. Var väääldigt trött för Vincent ville inte sova. S tog över nattningen och jag somnade på studs. Han vaggade honom i vagnen. S går och lägger sig när V somnat. Vagnen står brevid sängen på min sida. S vaknar av att V gråter, jag sover men "vaknar" när S petar på mig. Jag sätter mig tydligen upp på sängkanten och vaggar på vagnen, V fortsätter gråta. (Något jag aldrig skulle göra om jag var vaken på riktigt) jag ställer mig upp och vagnar vagnen fram och tillbaka lite lätt för att till slut (!) ta upp lillen. Jag lägger honom i sängen och går sedan till toaletten. S tystar honom medans jag är och kissar, han fick honom till och med att somna om. Jag dundrar tydligen in i sovrummet igen som en elefant och V vaknar och börjar gråta. Men börjar tydligen amma ganska snabbt efter att jag lagt mig.. Detta har S berättat när jag frågade på morgonen hur V kom till sängen. Minns ju bara att jag somnade ifrån nattningen, så jag undrade lite nyfiket hur det gick.

Jahapp undrar jag... sprang jag med tuttarna i vädret eller la jag mig och ammade medvetet, dvs langade jag upp maten för lille V..? S minns inte, han var också ganska trött vid tillfället. Blir lite rädd, jag som aaaaaaldrig går i sömnen, eller gör saker när jag är extremt trött så jag inte minns det. Resultat av föööör liite sömn. Men på något konstigt sätt så känner jag igen det när han berättar det för mig men jag minns verkligen ingenting.


Godmorgon!

Sitter just nu vid köksbordet och dricker ett stort glas med Earl Grey och käkar på en liten bit ost/skink paj.
Vincent ligger på golvet i sitt mumin-gym och sprattlar.

Igår kväll anade jag en blodfläck på golvet, eller inte bara en utan några styckna. Athena och vi hade precis vart ute så jag visste inte om det var löp fläckar eller hennes klo. Men nu på morgonen så inser jag att hundfan har börjat (hör och häpna Ems) LÖPA!! Så om cirkus 2veckor vill Athena träffa Kingston. :)

Nu dags för lunch

Det blir tacopaj, rester från gårdagens middag. Natten till igår så var jag uppe i sömnen och vaggade Vincent och var på toaletten tydligen. Detta har alltså S bevittnat, mer om det i ett eget inlägg senare. Nu ropar magen efter mat.

Inspiration..

Bild lånad från Hemnet.se


Kök

Nu är det hög tid att fixa iordning vårat kök. Den 16e december blev detta bostadsrätt och i söndags var vi på IKEA för att kika lite och planera köket. Vi visste redan hur vi ville ha det materialmässigt. Vita högglans skåpluckor, stenbänkskiva i mörkgrått, integreread diskmaskin samt en fet kyl/frys med ismaskin. MEN det visade sig att den kylen/frysen är mycket djupare än vanliga kyl/frysar så den gör sig bäst ensam på en vägg vilket vi inte har möjlighet till så det fick bli integrerad kyl/frys.
Golvet ska vara grått tror vi och det blir samma klinker i kök som hall. Resterande rum har ekparkett som ska slipas och laseras i en mörk färg.

Jag har knåpat på i IKEAs Home Planner verktyg och funderar på 2 olika lösningar i köket. Gillar mest det första alternativet men då kommer diskmaskin i mitten och ugn och micro längst bort tätt intill diskhon. (Men jag har planerat att aldrig mer behöva diska för hand.) :)
Det andra alternativet har diskmaskin längst bort och micron i väggskåp över diskmaskin (känns som att micron kommer lite off) Ugnen känns tråkig att ha på samma pkats som nu (under plattorna). Se själva.

Alternativ 1:
Alternativ 2:


Det blir nog inget kakel, utan en glasskiva med turkos/aqua målad baksida.
Tror köket kommer bli riktigt fresch :)


Typ denna färg på glasskivan: (Bild lånad från byggahus.se's forum)


Sedan återstår bara slipning och lasering av parkettgolv (puuh) skjutgarderober i hall utanför vårt sovrum. Nytt badrum med nytt porslin. Nytt golv i hall (samma som kök)

Skönsovaren sov...

71b146838fb82826d5d6275517214469.png

Skönsovaren sov 1h och 45min och vaknade förv10min sedan. Nu ligger vi och ammar för att sedan fortsätta planera det nya köket. Ska visa senare. Ska se om det går att slänga in 3D bilder från planeringsverktyget. 


Lördag den 6/2 2010

Idag fyllde mormor 88, min mormor, Vincents gammelmormor, ja ni hajjar. Vi var hos henne några timmar, jag och mina syskon. Kom hem vid 19 tiden och min stora kärlek var fortfarande hemma. Trodde han började 16, det trodde han med, men han började inte förens 21 idag - myyys!! Jag har försökt sova sedan 00:30 men det är inte det lättaste.. För mycket kaffe idag.. Jo juste, idag på väg till mormor så fick Athena ett kraftigt klobrott. Hon fastnade med klon i rulltrappan, dock obemärkt just i det ögonblicket, sa inte ett pip, men märktes kort därefter. Det pulserade blod men vi tvättade och la om det med blidstopps vadd. Hon hoppar alltid av och på rulltrappor men jag höll kopplet lite för kort så det var helt enkelt my bad.. :( första gången i hela hennes liv och hon är ändå 4 nu i mars.. Snuttan! På tal om vovven, vill att hon ska börja lööööpa!! Hon har vart svullen där bak ett bra tag nu. Idag har hon "tvättat" sig lite mer än vanligt så jag hoppas hon är på g och inte luras.. Natti.

Min bästaste Sussieluss!

Var och hälsade på min bättre halva i onsdags. Hon är nyss hemkommen från en resa jag gärna hade vart med på :)
New York, San Juan i Puerto Rico och vårt älskade Cabarete/Santo Domingo i Dominikanska republiken. Hon hade köpt lite saker till lillen :) I <3 NY t-shirt, små söta skor och en lugnande baby massage gel från johnson&johnson. Har alltid undrat varför andra länder ALLTID har större utbud av babyprodukter (välkända märken som johnson&johnson exempelvis)

Tack snälla söta pussiluss!!

Blöjor

Blöjans marknad är ju snurrig. Finns hur mycket blöjor som helst men mer skit än bra blöjor. Vi använde Libero i början (Pampers på BB och dem proverna vi hade hemma) men bytte till Pampers efter att dem 6 paket Libero vi hade var slut. Anledningen till det var att Libero kändes så hårda och stela. Så Pampers det var, fram tills förra veckan då jag tröttnade på att byta kläder på skrutten 3 ggr om dagen för att blöjan läckte varje ggn han hade bajsat. Det var i resåren i ryggen oftast som det rann ut.
Köpte Liberos blöjor i förrgår och gick samtidigt upp en storlek, nu strl 3 i Liberos blöjor. Ville samtidigt köpa ett paket av Icas Midi (motsvarar Liberos strl 3) bara för att jag köpte Icas en gång då blöjorna nästan var slut och varken Pampers eller Liberp fanns i den storlek som V då hade. Och då tyckte jag att dem påminnde om Liberos blöja. Hade då inga Libero hemma eftersom vi körde med Pampers.

Jag öppnar både Liberos och Icas blöjor och tamejfan är det samma blöja med olika tryck. Jag inspekterade noooga och dem är identiska. Googlade lite på det och det visar sig enligt några källor vara samma tillverkare på Libero & Icas egna. Precis som jag misstänkte. SCA heter det företaget. Min syster råkar dessutom jobba där så jag frågade henne om det stämde. Hygien avdelningen sitter i göteborg men jag fick en mailadress. Nyfiken som jag är måste jag nu ta reda på hur det står till.

Blogga

Jo jag tänkte igenom varför jag inte "har tid" att blogga lika mycket längre.. Tid finns ju ibland över men då väljer jag alltså att göra andra saker ist. När Vincent var mindre så sov han mer. Nu är han stor(!) hela 3 månader och han har valt att vara vaken mycket mer.

Det är svårt för mig att sätta bloggandet som en rutin då vi inte har fått in några stadiga rutiner än. Skulle ju vara skönt att ta 30-60 min framför datorn varje kväll då lillprinsen somnat vid 21 (I wish). Nu så sover han ju inte gärna vid den tiden utan lite som han vill. Med andra ord olika från dag till dag. När han väl somnar så sover han bra och länge. Nu kan jag känna mig utvilad på morgonen till skillnad från i början då jag kände mig mer död än levande på nätterna när jag vaknade varannan timme..

Men jag ska (inte minst för min skull) försöka utvärdera dagarna lite bättre här i bloggen. Tänk hur kul att kunna gå tillbaka och läsa. Det är enorm skillnad från att bara skriva i fyll-i-böckerna då och då och att ha saker i minnet. Att läsa sina egna ord likt en dagbok är ju hur kul som helst.
Har gått tillbaka i bloggen från tiden då jag hade lillen i magen och man minns ju så mycket tydligare när man läser än om man bara går tillbaka i minnet.

Hej hopp

Jo då, jag lever fortfarande! :)

Man skulle kunna tro att jag gått i ide, eller begravd under all snö. Men så är inte fallet.

Jag har många gånger funderat på att slänga in ett inlägg via mobilen men det blir ju bara korta inlägg oftast då texten flyter ihop. Men alla gånger så har det känts ointressant då jag har önskat skriva mer men inte haft tid för datorn. Men det kanske är skoj att se bilder ändå? Inte för att jag planerar fler blogg-uppehåll.. :) Men det kan ju hända..

Anyhow. Igår var vi till BVC för det efterlängtade vaccinet. En i vardera lår. Mot difteri, stelkramp, kikhosta, Hib (Haemophilus influenzae typ B) och polio samt vaccin mot pneumokocker. Nästa vaccination sker vid 5 månader ungefär. Och vaccinationen efter det vid 1år. Usch det var inge kul att se han få båda sprutorna på en och samma gång och han skrek som en stucken gris efterår. Han blev helt röd i ansiktet och kippade efter andan. Tröstade snabbt och lite amning efter det så var det lungt. Men bättre 2 stick i benen än att han skulle insjukna i något annat av ovanstående. I sverige är dock dessa sjukdomar ovanliga nu tack vare att 9 av 10 väljer att vaccinera sina barn. Men vi har planer på att resa en del så för oss var valet självklart!

Sent igår kväll vaknade lillprinsen upp hela tiden och var gnällig. Tempen hade vi tagit tidigare på kvällen men ingen feber i sikte då. Men tyckte att han var aningen varm när han vaknade upp och var gnällig på ett sätt han inte brukar va. Fram med tempen och javisst hade han feber. Prövade att ge han Alvedon (supp) men den ville han inte ha, han spände sig så den kom bara ut igen. Tur jag hade både supp och flytande hemma. Gav han 2,5ml flytande Alvedon och han kunde somna om efter lite mat och sov sedan bra. Ingen feber imorse.


RSS 2.0