Värkar

Har nu fått tätare och intensivare värkar. Har inte sovit något alls och är jätte trött. Har legat med vetepåse, 2 varma bad, vet inte vart jag ska ta vägen riktigt. Har pratat med förlossningen 2ggr. 1ggn vid 1 tiden och senast vid 7 imorse. Hon tror att jag fortf är i latensfasen. Vi får se hur lång tid det här tar. Jag hoppas det avtar i några timmar nu så jag får sova, sen kan värkarbetet sätta igång igen vid 13 tiden eller nåt :)
Men som sagt, än kommer värkarna med 7-9min mellanrum och den senaste timmen har dem varit jätte intensiva. Dem varar allt ifrån 1min-1min 45sek.

Har inte kunnat sova.

Har inte kunnat sova, har inte vetat vart min vetepåse har varit. Men nu är den hittad och det är mycket lättare att tackla värkarna. Har ju förstått nu att det är förlossningsvärkar jag har, om än väldigt oregelbundna. Detta kan ju ta sin tid men nu vet jag att det iaf är på g!! Yes äntligen!

Hur vet jag om det är förvärkar eller förlossningsvärkar?
Förlossningsvärkar känns lite annorlunda än de värkar som man har under graviditeten. Förlossningsvärkarna känns som värk eller kramp i ryggen eller mot ljumskarna och är mer regelbundna, även om det i början kan vara flera timmar mellan värkarna.

källa: varktimer.se (öppnas i nytt fönster)

Står inte uuut!

Fyhelvete vilken dag!!!
Har haft så ont från och till att jag inte vet vart jag ska nta vägen. Kan inte sitta längre än 15min, kan inte ligga längre än 15min.. måste hela tiden upp och röra på mig. Har försökt sova i 3h nu men måste upp så fort det onda kommer. Jag snackar fortf om nedre ryggen som strålar ut till bäckenet/ljumskarna.. Vad är detta? När ska det riktiga värkarbetet sätta igång? Nu kan det ju inte va långt kvar, jag dööör! Nu kommer smärtan igen, måste upp och röra på mig... aaaaah

Idag blir en lugn dag

Har inte mycket energi kvar alls känner jag. Har ont i ryggen om jag står, går eller sitter. Va tvungen att lägga mig i sängen där jag nu ligger på sidan och vilar lite. Ska sätta på någon rolig serie och slappa lite till nu :)

Ruggigt

Sitter här med datan och mjukiskläder. Småfryser lite grann..

Har inte alls sovit bra inatt, vaknar titt som tätt av att jag får ont av att ligga på samma sida hela tiden. Varannan timme så vaknar jag av att jag måste vända mig eller gå på toa.. dessa toabesök..
Vaknade vid 5 minns jag och hade jätte ont, minns inte hur ont men minns att S frågade om jag brukar ha sådär ont.. jag gnydde och vred mig, tillslut somnade jag om.. Blir väldigt trött och får ont i ryggslutet, i svanken lixom. Spelar ingen roll hur jag ligger. Ibland när jag vaknar så gör det så förbaskat ont på vilken sida jag än försöker ligga på, då får jag lägga mig på rygg en stund, men bara en kort stund längre går inte, men det avlastar svanken så skönt.. Likaså när jag sitter upp en längre stund, i soffan eller på en stol, mjukt eller hårt underlag spelar lixom ingen roll, ja då känns det som att hela nedre ryggen blir ihop tryckt typ..

Idag har jag alltså gått 5 dagar över tiden (BF+4). I söndags var han beräknad att titta ut, då var jag i slutet på v40 (39+6) i måndags gick jag in i v41 (40+0). Det är därför min räknare visar 5 dagar över tiden men jag är bara på BF+4.. På söndag är han heela 7 dagar sen! Det verkar visst bli en november bebis..

Förresten..

..så fick jag inte alls så mycket gjort här hemma idag. Dem kom från el-bolaget som drar nytt bredband i huset och börja installera i vår lgh... jahapp, välkomna in.. Jag och S åkte till Flügger färg i skogskyrkogården för att inhandla spackel och färg. Nu är dem klara iaf och vi slapp dem tidigt på morgonen, sköönt!

Muffins på g

Efter en god middag bestående av hajmal och tigerräksgryta med ris så bestämde jag mig för att slänga ihop en muffins smet :) med blåbär och hallon i.. Nu står dem i ugnen och är väl klara om 15 min ungefär. Till nygräddade muffins - glass :) yes det är vad som väntar.

Har haft lite förvärkar nu efter middagen, inget som leder till en förlossning tror jag, men vi får väl se :)

Idag.

Inget speciellt på schemat. Fixa iordning lite här hemma kanske..? Känns som att det alltid behövs.. Vill ha det perfekt hela tiden nu iom att man inte vet när det sätter igång, vill absolut inte komma hem till ett ostädat hem :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sätta på mig lite andra kläder som man kan visa sig ute i :)
Tror jag har tvättid ikväll oxå..

Natti natti

Snart natti natti, vi ska lägga oss i sängen strax och kolla på lite serier innan vi somnar hade vi tänkt. Ingen bebis i sikte heller.. :(

Natti

Hemkommen

Nyss hemkomna från söder. Tog en sväng förbi mamastore efter besöket hos BM och införskaffade ett amningslinne. Blev även lite mat och en shoppingtur på apoteket. Köpte apotekets "amningsbh/topp" för att ha första veckan eller två för att sedan kunna införskaffa en riktigt bra amningsbh i rätt strl med bra stöd. Snopet att köpa en nu som man tror kommer passa när mjölken runnit till, det är ju så olika det där med hur mycket större brösten blir. Lägger man 4-500 på en bra amningsbh så vill man nog att den ska passa efter 1v också..

Köpte lite babyprodukter och även blöjor. Nu har vi pampers newborn och liberos newborn, får se vilka som fungerar bäst.

Ang besöket hos BM så var de det sista innan vi är mamma pappa barn :)
Om jag inte har fött i helgen så kommer jag få en tid på spec mvc på sös på torsdag nästa vecka, då kommer jag vara i v41+3 där kommer man göra UL för att kolla att allt är som det ska och mängden fostervatten bl.a.. Ser allt ut som det ska och vi båda mår bra så gör man inget åt den saken då, utan jag får en ny tid för igångsättning troligtsvis på måndag efter den helgen. Då är jag alltså i v42+0. Längre vill dem inte att man ska gå med bebis i magen. Förhoppningsvis föder man innan igångsättningen blir aktuell och förhoppningsvis föder man innan man ens behöver gå till spec mvc för kontroll.. Vi får se vad som kan tänkas hända fram tills på torsdag nästa vecka.

Ny dag, nytt besök hos BM

Idag kl 15 har vi tid hos BM. Det blir iaf vårt sista besök hos henne garanterat. Nästa besök kommer bokas in på specialistmödravården på SÖS. Sen får vi se om jag föder innan det eller inte. Idag är det BF+2 iaf så så många dagar har jag inte gått över än iaf, med tanke på att det är vanligt för förstföderskor. Det är bara det att man ställt in sig på ett datum och dagarna efter det går så himla segt. Men man ska nog inte stirra sig blind på det datumet utan se till att bebbe mår bra i första hand. :) Meeen jag kan ju inte låta bli att medge att jag hellre vill ha en bebis och lukta på ist för en stooor mage :)

Btw så har vi inte fått sova något alls sedan kl 7 imorse, då satte dem igång att borra uppe hos grannen. Dem installerar nämligen ett nytt tv och bredbandsnät här och det tar 1 dag att installera i varje lägenhet. Det ska upp ett nytt elskåp i hallen och därifrån ska det dras sladdar och borras in i varje rum, till och med köket. Ser fram emot när det är klart så vi slipper Comhem men detta borrande.. blää. Hit ska dem om någon dag då vi hade fått tid igår men det passade oss inte, mellan 7.15 och 16.30 ska dem vara hemma hos oss och fixa.. Hoppas vi ligger på BB då :)

Grrr...

Att bedöma av tidigare inlägg så har natten inte varit bra vilket har resulterat i att dagen inte heller varit den bästa.. Men man blir ju bra trött på allt ibland och just nu käner jag att jag har all rätt att vara så :)

Promenaden till Ica var mindre rolig, likaså hem. Kände ett väldigt tryck neråt både fram och bak, hade ont att gå normalt och vaggade nästan fram i snigeltakt. Köpte som sagt en färsk annanas men tror inte det kommer sätta igång ngt iof. Läste att man måste äta typ 3-4 st hela färska annanaser för att det öht ska kunna ge effekt.. men men :) det kombinerat med annat kanske hjälper liiite ändå :)

Just nu har jag vitlöksmarinerad kyckling i ugnen :) en vääldigt sen middag, men låg ju i sängen typ hela dagen..

Idag, 2 dgr över tiden.

(40+1) Känns mindre kul. Samtidigt som jag inte alls kände för att föda barn imorse, egentligen är det de enda man vill.
Nu en promenad med hunden för att handla lite färsk annanas.

Förjävlig natt.

Natten har varit fruktansvärd!!! Kunde inte sova förens klockan var närmare 5. Vaknade vid 7 och hade så ont i ryggslutet och på vänstra sidan av nedre magen (låg på vä sidan och sov om det nu har ngt med saken att göra), gick upp på toa. Lyckades somna om och vaknade av ännu mer ont vid 10 tiden, vet inte om ngn nerv hade kommit i kläm men jag kunde inte stödja mig på vänstra benet, fortf lika ont i ryggen och nu satt det onda mer i vänstra sidan/höften. Kände mig som en pensiönär när jag skulle ta mig fram och tillbaka till toaletten. Tack vare denna urusla sömn så har jag i stort sett legat i sängen och vilat heela dagen.
Jag hade ju egentligen andra planer idag men vad ska man göra.. Att vara utvilad nu är prio 1.
Jag skulle behöva diska och städa lite men det får nog vänta.. :)

Imorn har vi tid hos BM om vi inte föder inatt, men fortf inga tecken på det. Men det behöver ju inte betyda ngt iof. :) Vi hoppas!

Varför blir man jagad på mobilen? Jag har slutat svara på samtal fr.o.m. idag! Förutom samtal från mina föräldrar och syskon. Men när andra ringer flera ggr i rad när man inte svarar så orkar man faktiskt inte. Dessutom inte heller när S får samtal från samma person 2min efter min lur slutat ringa.. Även om det gäller ngt annat så orkar man inte ta dessa samtal när man vet att nyfikenheten egentligen är störst. Har vi sagt att vi hör av oss när det är dags så gör vi väl det. Detta jagande och denna nyfikenhet gör att man ännu mindre faktiskt har lust att höra av sig när han väl är född. Nu finns inget viktigare för oss än att bara ta det lungt och ladda inför kommande händelse. Allt annat runt omkring är mindre viktigt och samtal gällande annat än bebis känns som om det oxå får vänta. Jag förstår att det är av all välmening säkert men det tär på en när man själv går och väntar på den största händelsen i livet och folk bara klämmer ur sig "är det inte dags snart?", "nu får han väl ta och komma!", "nu får du se till att klämma ut han!", "när ska han komma?" OM jag visste!!!!
Ännu värre när folk har fattat att dem inte ska fråga utan ringer för att undra något annat, eller bara för att kolla läget eller vad man gör.. därför är det bäst att inte svara alls. Man orkar inte! Dem som har väntat barn vet jag förstår mig, dem utan barn kommer förstå en vacker dag!


Idag, v41 (40+0)

Gravid vecka 41

Nu är du inne i den vecka då du har förväntats föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

 


Ikea

Har vart på Ikea heeela dagen verkligen. Första ggn på länge jag var där med någon som inte stressar ihjäl sig.. :)
Hittade lite smått och gott.. Lite hyllplan och småplock som var slut sist jag var där..
Bine skulle köpa tvmöbel och lite andra möbler till sin lya, det blev som vanligt mer än vad man tänkt sig. Jag hittade lite fina blommor, krukor och vaser bl.a. Himla ont i fötterna när vi närmade oss kassorna.

Ikea brukar ju locka ut bebisar har jag hört.. vi får väl se inatt.. snart har jag/vi tamefan testat alla knep som finns :)

Nu är jag himla trött, blir nog sängen snart.

v39+6, fullgången!


Uträkning utgår från dagens datum: Sön 25 okt 2009.
Din graviditet startade Tis 19 jan 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 2 feb 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum IDAG!
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.


Imorn måndag så har jag gått 40 hela veckor (40+0) men går alltså in i vecka 41.

Känner mig fortf som vanligt höll jag på att säga, alltså vääldigt gravid. Inga föraningar alls..
Vi får se hur natten blir. Planen är att åka till IKEA med Bine imorn.

Hemma igen utan bebis..

Kom hem för ungefär 1h sedan.. Maten smakade bra och vi fick äta i lugn och ro, eller nja, lite småvärkar men inget att jubla över.

Just nu känns det som att han kommer i slutet av veckan. Sabine tror han kommer imorn, vi får väl se :)
Han har levt rövare i magen idag, rört sig hur mycket som helst, det var längesen han var så rörlig! Trodde det var för trångt där inne nu. För övrigt så har det känts som att mina tarmar börjar göra sig redo..


Ut och äta.

Ska strax hoppa in i duschen för att bege oss mot söder och hitta nåt ställe att äta på. Hoppas faktiskt inte på en ostörd middag utan snarare att vi är tvugna att åka mitt i maten :) man kan ju alltid hoppas!

Jora..

Jag lyckades somna men vaknade upp igen vid 4, hade alltså fått sova 1½h drygt. Hade lite ont i nedre magen och behövde tömma blåsan. Satte på en film som ja kollade tillsammans me älskling och till och med han somnade innan mig! Men jag somnade nog också efter halva.. så skönt att klockan inte var allt för mycket när man vaknade idag, känns härligt att ställa tillbaka klockan tycker jag :)

Inget barnafödande här än inte.. Har absolut inget på känn men hoppas på att det kommer när som helst helt oförberett :)

Vintertid.

Japp japp, om 1h och 10min så ställer vi tillbaka klockan till 02.00..

Skulle precis beställa mer hundmat från foderbilen.se men kunde inte genomföra kortbetalningen :s
Kommer på att Nordea har stängt sina tjänster söndag den 25/10 mellan kl 01.30 och 05.00.. kortbetalningar kan komma att påverkas står det.. stämmer ju.. typiskt att jag inte la beställningen för 20-25min sedan :)
äh..

Glöm nu inte klockan gott folk, jobbigt nog när man glömmer sommartiden då man förlorar 1h för det kan ju resultera i att man bli 1h sen till jobb eller liknande, men nu när man tjänar 1h sömn så är det nog ännu jobbigare att stå 1h för tidigt dit man nu ska om man ska någonstans med tanke på att det är söndag..

Var nyss ute med hunden på en ganska så rask promenad, på endast 10 min dock men ändå. Hoppas ju på bebis :)
Vad finns det mer för knep? ;)

Nu ska jag nog ta och hoppa i säng och försööka sova, är trött i ryggen om inte annat.. som sagt, ska försöka somna iaf :) vi får väl se hur det går..

Natti

0 (noll) dagar kvar!!

Fast det behöver ju inte stämma tråkigt nog. Men nu står min räknare nere på 0 days 2 go.. nu kommer den börja räkna uppåt :( kanske.. :/ vi får se. 24h kvar på detta dygn. Men jag är inställd på att inte föda imorn :) Imorn ska jag till stan hade jag tänkt. Införskaffa lite smått och gott från apoteket bl.a. så då har jag inte tid att föda barn! :p
Vi kanske ska ut och äta senare på kvällen för Sabine fyller på måndag den 26.. Än är inget bestämt eftersom vi lever i lite ovisshet just nu :)

Idag.

Maten blev lyckad! Det blev mums mums.

Jag har inte packat allt till bb väskan än, men det känns som att jag inte kan packa ner allt än heller. Kläder till bebis har jag valt ut och lagt ner. Måste välja ombyten till mig och S.. Hygienartiklar får också läggas ner i sista rycket. Det känns som att kläder till bebis och ombyten till oss är det viktigaste, förutom MVC-journalen och legitimation och såna saker. Har fått många bra tips på vad man kan tänkas ta med sig :) det tackar jag för.
Ska man ta med sig bilbarnstolen in på engång eller ska man hämta den sen? Vad är smidigast? Vi är ju inte bilburna :/ det blir taxi in till sös när det väl är dags..

Annars har jag nog inte gjort så mycket annat idag, varit och handlat, ute med hunden, vikt in lite ren tvätt, googlat lite saker, sugit åt mig all info jag bara hittat om div saker.. :)Athena idag.

Kycklingen idag.

Riset idag.

Satsumas idag innan den blev uppäten.

Jag ÄLSKAR satsumas! =)

...

20 min kvar tills datumet vi väntat på i evigheter.

Vill bara göra er alla nyfikna uppmärksamma på att ni kommer märka när lillen är här, det är nog jobbigt för mig att själv undra när han ska komma. Så alla sms och samtal gällande om bebis kommit än undanbedes!

Maat.

Idag blev det en ganska sen matlagning. S är på jobbet och jag ska precis börja laga lite mat. Har marinerat kycklingben i en marinad som jag gjort på lite vitlök, sesamolja, ostronsås, lime & ingerfära bl.a. Till det blir det stekt ris med böngroddar, majs & färsk hackad koriander och sötsur sås och kanske kanske lite jordnötssås oxå :) Nu ska kyllingen in i ugnen..

Nu ska jag fortsätta i köket så hörs vi sen :)

1 dag kvar till BF

Men jag anar inget än.. Tror nog att han inte vill komma ut riktigt än. Han stannar nog lite till.. för när han väl bestämt sig så kan han ju inte vända :) han har det nog mysigt där inne trots att det är lite trångt nu.

Jag har bara kännt som ett tryck neråt då och då och fortfarande så domnar ljumskarna bort ibland, som att någon nerv kommer i kläm.. Känner också att det kan dra ihop sig lite grann men jag har inte så mycket förvärkar längre som jag hade för några dagar sedan. Igår förresten så fick jag en lång och kraftig värk, men sen var det inget mer med det..

Idag är det inte mycket som står på schemat.. vi får se vad som händer. :)


Sen natt igen..

Eller rättare sagt tidig morgon..
Har inte kunnat sova. Har inte ens försökt. Har suttit uppe och kollat på film men inte alls kännt mig det minsta trött.
Dags för sängen snart. Inga förkänningar på bebis än :(

Athena däremot verkar ha något på känn..
Hörs imorn.
Natti.

Vilken härlig natt! :)

Inatt vaknade jag endast 2ggr och jag fick äntligen sova uuuut! Idag känner jag mig heelt utvilad så idag ska jag passa på att få saker och ting gjorda. Vill ju helst åka in och föda barn då lgh är nystädad och tvättkorgen är tom :)
Så gick för en stund sedan och slängde i det lilla ynka som låg i tvättkorgen, en ljus maskin och en mörk maskin, perfekt! Tänkte dammsuga och torka golven. Sortera in babykläder i byrån och massa småtjafs :)
Har inte ens packat BB-väskan än så ska väl passa på att få det gjort oxå.
Tips från er som redan fött? Vad hade ni med er? Något ni kände att ni saknade?

Inatt när jag skulle upp på toa så slog jag dörren i magen, eller snuddade rättare sagt. Själva låset drog en rispa över naveln. Gör fortf så ibland av misstag när jag ska sätta mig vid ett bord, haha. Tänker inte på att magen sticker ut så mycket så att den snuddar i bordskanten titt som tätt :)

magen och jag idag, v40 (39+4)
(där ser man rispan över naveln jag lyckades få inatt)


Nä nu är nog tvättmaskinerna klara, sen väntar dammsugarn'..

oops.

Bestämde mig för att ta ett bad och försköna mig lite grann, tvätta håret och såna saker.. Man vet ju aldrig när det kan vara dags. När jag kom ut från badrummet så satt S vid datan i vardagsrummet och jag glider in med morgonrock och turban på huvudet och säger lugnt och sansat (hade sagt till han innan att jag nog ska passa på att tvätta håret och grejja för man vet ju aldri när det kan bli dags)

Jag: Vetu.. nu är jag redo att föda barn..
S: VA!? (med en hastig vändning och ögon stora som klot)
Jag: Ja, jag har ju tvättat håret nu :)

Det var absolut inte meningen att få honom att tro att det var dags nu, haha.. stackarn. Lite stressad blev han nog..

Tidigare idag kom han in till sovrummet när jag låg vid datan och grejjade lite och frågade om jag ville hänga med till sös och föda barn nu. Ja jo tack! Vi båda tycker att lillskrutt får ta och komma nu :) Otåliga som satan trots att det fortf är några dagar kvar :)

Inget bra dygn

Nä, fy och usch!

Igår kväll brast det! Hade förvärkar och bara blev så jävla less på att vara gravid, var helt slut iom att vi inte sovit många timmar natten innan men kunde inte somna, hade ont och bebis sparkade och det var allmänt oskönt. Vill bara att han ska komma ut så jag får gosa med han. Men jag veeet att man egentligen ska njuta sista tiden. Men hormonerna svämmade över I guess.. Och det slutade inte där. Det resulterade i världens nästäppa och min nässpray tog slut igårkväll..
Letade förbannat efter alvedon för jag visste att jag skulle få huvudvärk, hittade dem inte :(.

Närmare 4 imorse lyckades jag nog somna efter att ha försökt i timmar! Lite sömn, gravid krämpor plus hormoner är ingen bra kombo! Va så less!
Vaknade vid 10 med världens huvudvärk, vart var nu min karta med alvedon!? Hade ingen ork att gå till apoteket trots att jag va dö täppt och behövde nässpray. Kunde inte ligga ner, huvudet kändes sprängfärdigt. Det lättade lite när jag gick upp och gick runt lite. Orkade inte, var ju heelt slut och ville inget annat än att hitta mina j*vla alvedon och somna om och vakna utan huvudvärk.
Väckte S och han hittade dem. Tog 2 och tänkte att jag skulle lägga mig i ett varmt bad för att slappna av och invänta alvedonen att börja värka.. Det var ingen bra idé.. inte skönt alls.. Hade sååå ont. Min värsta mardröm just då var faktiskt att förlossningen skulle sätta igång, typiskt. Upp ur badet, på med morgonrocken. Kunde fortf inte ligga ner i sängen för då blev det värre. Bullade upp med kuddar mot väggen och bestämde mig för att försöka somna sittandes. Sagt och gjort! Så trött var jag. Vaknade 2h senare och huvudvärken var över! Halleluja! Nu återstog nästäppan, tål inte att vara täppt i näsan. Jag gick iväg till apoteket medans S gick och beställde pizza. Ingen av oss hade ork med något annat. Nu mår jag betydligt bättre :)
På dessa bilder är jag i vecka 40 (39+2)

Bilder :)


Bara några av alla 300 bilder vi tog. Har så mycket fina bilder nu, minnen för livet verkligen. Blev jätte nöjd! Tack bästa Sussie pussi lussi!!!photosession.

Igår kväll fram tills tiiidigt imorse roade vi oss med att knäppa lite fina gravidbilder här hemma.. Något jag velat göra läänge och har hoppats fram tills igår då det äntligen blev dags att jag verkligen ska hinna med det innan lillen kommer.. Sussie var här och agerade fotograf. Vi hade hur kul som helst! Slänger upp någon bild här sedan. Har inte lagt in dem på datan än :)

Ingen bebis än :(
Var hos BM idag och hoppas på att det var sista besöket innan det är dags.. Fick en tid om 1v igen men vill helst slippa.

Idag står inget speciellt på schemat. Har vart hos BM och lagat mat och ätit. S åkte hem till en vän som nyss kommit hem från asien. Han frågade om lov.. gulle.. klart han ska, jag vet att han alltid svarar om det skulle vara något. Eftersom vi kom i säng så sent (tidigt imorse) så har vi inte sovit speciellt många timmar eftersom vi var hos BM tidigare. Perfekt för mig nu att blogga lite, slänga in bilderna på datan, klippa och trixa lite med dem sen bara dyka i sängen och vila. Nu när man inte vet när det faktiskt kan vara dags så är det smart att vara utvilad och ta det lungt hela tiden. Strecha ljumskarna och andas harmonsikt och bara slappna av  :) tips jag fick från S mamma :)
Hon ringde idag och ville massera min rygg :) tjohoo! massös som hon är :) berättade att jag var på sturebadet i måndags och blev omhändertagen.. Men finns det tid nu i dagarna så tar jag gärna en sväng förbi farmor Karin :)

Precis innan vi skulle ta lite bilder så upptäcker jag att mina ben är svullna! Sneglade på min vad någon timme innan det och tyckte den såg gigantisk ut men trodde jag inbillade mig. Men när jag satt där i morgonrock med nakna ben och bara fötter så insåg jag faktiskt att jag svullnat på båda benen, men det vänstra mer än det högra. Efter en stund även fingrarna, syntes knappt men kändes när jag knöt handen. Precis som när fingrarna fryst ihjäl i vinterkylan och man kommer in i ett varmt hus och dem kan svullna lite. Hade kännt mig otroligt varm hela kvällen men tänkte inte mer på d. Pratade med en BM på sös för att lugna S lite grann då jag sagt förut att man kan svullna upp lite innan det är dags, eftersom jag inte har varit det minsta svullen under graviditeten alls. Men eftersom det vänstra benet och foten var markant större så ville han att jag skulle ringa.. Sagt och gjort. Han blev lugn igen och BM sa att det garanterat kommer lägga sig efter lite vila och sömn. Hade ju faktiskt stått och suttit upp hela dagen/natten.. Och mycket riktigt så är jag återställd idag. Tänk vad detta lilla mirakel kan åstadkomma. Har ju ett väldans tryck mot bäckenet och BM sa idag att han ligger jätte djupt.
Efter det så blev det fin fina bilder :)


Ny vecka och babysittern. Vecka 40(!)

Skrev och skulle publicera detta inlägg igårkväll men upptäckte nu att det låg sparat i utkast.. hm..
Här kommer iaf gårdagens inlägg :)


Shit, snart är det verkligen dax!
5 dgr kvar till BF, det är ju helt sjukt att vi snart har plutt i vår famn! Läääängtar!!

Min graviditet - BF Sön 25 okt 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 20 okt 2009.
Din graviditet startade Mån 19 jan 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 2 feb 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 275 av 280. (98,2%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 1 full dag (v39+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 25 okt 2009
Du har 5 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 40: 19 okt - 25 okt 2009

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Källa: Familjeliv.se

Dem enda förkänningar jag har nu är förvärkar som gör ooont! Mest på kvällen kommer dem. Har fått sova några nätter den här veckan utan att behöva vakna av smärtan. Vissa nätter har jag såna värkar att jag vaknar av dem. Är i dåläget så jäkla trött att jag inte fattar att jag borde ställa mig upp och röra på mig lite för att få dem att avta. Ist ligger jag kvar och kvider och gnäller tills jag vaknar till på riktigt. Men visst drar jag mig lite för att ställa mig upp ändå då jag har det riktigt kämpigt att ens ta mig ur sängen i det läget haha. Samtidigt hoppas man lite på att det ska vara något på g alternativt att vattnet ska gå när man ställer sig upp..  tjohooo vad glad man skulle bli då. Tror man skulle piggna till snabbare än någonsin då :)


Maclaren rocker.Sturebadet

Oj vad härligt jag hade det igår!! Hade inte ens lust att blogg anär jag kom hem.
Hade tid vid 13 igår, kom dit vid 12.30. Klädde av mig och svepte in mig i morgonrocken och tofflorna. Gick och tog en dusch och bastade lite för att mjuka upp mig lite :) Klockan 13 hämtade fot terapeuten mig. I 50 min satt jag och bara njöööt av att få mina fötter fixade. Vid 13.55 var jag tillbaka vid poolen, drack lite cirtonvatten och åt frukt tills min massös kom och hämtade mig. Blev ledd till ett mysigt rum med dämpad belysning och lugn härlig musik. Fick lägga mig på mage med ansiktet nedåt i ett mörkt hål. (Låg på en madrass som var anpassad för tjockis magar, med ett glapp för magen, jätteskönt) Jag var så himla avslappnad som jag nog inte varit på ett bra tag. Så jävulskt skönt det var! Höll på att somna. När det var dags att vända mig så togs gravid "madrassen/kuddarna" bort. Massösen var själv gravid med en mage i lagom storlek :) hon var nog lika stor som jag var i v 30 ungefär. Mys. Frågade nämligen inte i vilken vecka hon var i.. Längesen jag låg på mage iaf, och det var underbart! Efter massagen så gick jag ner till deras aromarum, låg nog där och softade i 40min. Så jävla skönt. Inte lika varm som en bastu, kanske 30 grader och någon lavendel liknande ånga/doft i hela rummet. Kom därifrån vid 17 tiden ungefär. Så himla härligt!

Inatt har jag sovit bra, inte vaknat av några värkar och bara vart uppe 2ggr på toa :)
Mamma kom förbi idag vid 13.30. Hon hade med sig en påse tratt kantareller som vi gjorde en smarrig paj på. Fikade lite efteråt och ba snackade lite skit. Hon kom hit med en fin marin/ljusblå babysitter från maclaren. Jättefin med vibrator i. Får väl se om vibratorn uppskattas eller ej :)

Kan lägga upp lite bilder senare :)

Nu funderar jag på att ta en lång promenad med hunden medans det fortfarande är ljust ute. Känner i skrivande stund lite tryck nedåt och lite molande värk.. Vi får se om det avtar eller blir värre under promenaden. Hoppas ju på att det är dags snart! :)

Inte föda barn nuuuu.. ajajajaj!

Har haft mega förvärkar. Oregelbundna men dem höll på i 1h och 20 min! Och det kändes som att dem satt i konstant.. Inte många minuter emellan. Tog en alvedon efter 1h för att se om dem skulle avta.. (började ju bli lite nojjig) Tänkte bara på mina härliga 100 min jag har imorn, gravid-massage plus fotmassage! Och dem avtog! Härligt, det var bara förvärkar, men oj så kraftiga. Kan det vara dags snart tro? :) Fast å andra sidan kan man ju ha förvärkar i veckor innan. Vilket ja haft men inte på denna nivå. När jag står och går så får jag ilningar/stickningar/bortdomningar i ljumskarna.. känns som att benen bara vill vika sig då.. Det har ja kännt av tidigare om jag t.ex. stått och diskat och lutat mig på det ena benet en längre stund.. Ja som ni förstår så har smärtnivån trappats upp här! Hoppas på att få sova ordentligt inatt bara. Kan mer än gärna föda imorn eftermiddag/kväll då jag är utvilad och nymasserad!

Städade och donade hela dagen idag. Tvättade oxå det sista bebigrejjerna. Överdraget på babynestet jag köpte med spjälsängen, överdraget på amningskudden. Dem har ju legat och samlat damm nu ett tag :) Nu är allt fresch igen. Har bäddat ur och tvättat spjälsängkläderna oxå.. Ska bädda rent där när det närmar sig :) Eller kanske rent av när vi kommer hem från BB :)
Jag vill ju att han ska komma efter en natt då jag helst har sovit i minst 10h, lägenheten nystädad, ingen disk och allt är nytvättat. Fatta vad skönt att komma hem från BB då :)

Har haft besök här hela helgen av Carro. Torsdag till söndag, hela 3 nätter. Bella kom lördag och stannade till söndag. Full rulle med valp och allt. Riktig liten hyena när hon har som mest energi! Det är väl det som kallas valp!? :) Men söt är hon.

Lite bilder på min giganstiska mage (38+6) och nya hårfärg bl.a. :)
Nu är magen en riktig kanonkula!!! Står ut som in i h*****e! :D
Obs! Ni får ursäkta att tvättklädsen var på vid fototillfället :) myyys

Här är lite bilder på min sötnos som försöker uppfostra så fint.. Och så Bellas Monster :PSorry guys

Idag blev det ingen uppdatering tyvärr.. Vaknade sent, hoppade upp och fixade frulle. Tog in frullen till sängen sen låg jag och älskling och myste och kollade på serier på datan. Han gick upp och jag låg kvar läänge. Hade väldigt ont i hela kroppen men mest ryggen. Var för pigg för att somna om, men låg bara och blundade och vilade lite :) Super skönt!

Tog mig upp ur sängen mitt på dagen. Tog en lång varm skön dusch för att sedan fixa till mig lite då jag och älskling bestämde oss för att gå ut och käka middag. Skönt! Det blev Bröderna olsson's Garlic & Shots på Folkungagatan.
Det är vitlök i ALLT! aaaallt! Till och med ölen. Fast S provade faktiskt inte. Det enda utan vitlök på bordet var colan. Deras vitlöksbröd är 2 die for!!!!
Vi var ju bara tvugna att testa deras deserter fast att vi var så mätta att vi knappt kunde ta oss därifrån haha. Honungs och vitlöksglass med chokladdoppad vitlök var en utav deserterna vi tog in. Inte alls i min smak men S tyckte om den, mycket till och med. Den chokladdoppade vitlöksklyftan var vidrig, tog en liiiiten liten tugga, var ju tvungen att testa :) men nää usch..
Vääldigt mätta och nöjda gick vi därifrån. Gled in på ett mysigt café på Götgatan och smälte maten med en kopp rött té, sen hoppade vi in i en taxi och rullade hemåt!

Tog Athena på en sväng direkt när vi kom hem, och satan vilka sammandragningar jag fick. Magen blev helt stenhård och jag kunde inte röra mig framåt. Var tvungen att hålla händerna på undersidan av magen och trycka lite lätt uppåt för att ens kunna ta mig hemåt.. Gick i snigeltakt. Blev att försiktigt lägga sig i soffan och vila lite direkt. Imorn fixar jag en bild på håret.

Ska in till jobbet 2-3h imorn, så det får nog bli efter det :)

Natti natti

Nöjd.

Färdigfärgad! Nu är hår, fransar och bryn lite mörkare, lovely! Blev faktiskt himla nöjd med resultatet! Får bli bild en annan dag :) Har försökt att fixa till det lite men jag saknar min Dust it! Mirakel produkt till håret.. Den är nämligen slut och det känns som att hårstråna inte alls vill samarbeta när man ska ordna skallen, tro mig, det är svårare med kort hår!

Hårfärg

Va förbi en frisörsalong här för att köpa en intensiv toning när jag ändå va iväg för att handla lite till middagsmaten. Det blev en 6/75, Dark Heather Blonde heter den. Lite mörkare än vad jag tänkt mig men det blir säkert jättebra. Va inne precis innan stängning så det var lite stress men men.. Ska ta och färga ögonbryn och fransar sen när jag är klar oxå :)

Har precis fått i mig middagen som bestog av tigerräkor och hajmal i kokosmjölk med färska champinjoner, och div andra wok grönsaker. Smarrigt!
Ska smälta maten lite grann sen sätta igång med håret tänkte jag :)

Får väl se om jag vågar lägga upp en bild på resultatet senare...

Onsdag

Tror nog att det är dags att gör ngt åt min daskiga färg i håret och go lite mörkare :) hösten har ju defenitivt kommit, om än inte lite försmak på vintern oxå. Satan va kallt det är ute på kvällarna. Tror jag såg lite snöblandat regn igårkväll när ja va ute me hunden..

Vet inte än vilken nyans bara, saknar ju faktiskt mitt hår när jag nu har suttit och gått igenom lite bilder på datan. Men än är det inte lika långt och det är inte samma sak med kort hår.. uuuuusch säger ja bara!!!!
Men chokladbrunt eller ngt liknande. Ngn färg med liiiite rött i iaf.. fast inte för mörkt, svårt d där.. Vill inte riskera att en grön skiftning tittar fram.. Tänkte faktiskt slänga i en färg själv här hemma och hoppas på det bästa. Det var ju bara 1 månad sen drygt jag var hos frisören så känner inte att jag behöver klippa mig än.. om ytterligare 1 månad kan jag gå och toppa mig :) Vill ju ha lååångt friskt hår nu!
Vi får väl se hur resultatet blir...........

Bilder genom alla graviditets veckor

Blev inget kollage, men alla bilder samlade i samma inlägg iaf :)

Här följer alla bilder fr.o.m. vecka 21 då jag började fotografera.


Bilder från det gångna året :)

Hittade lite bilder från förra året :)Lite av allt :) Får räcka för nu..
Bine kommer nog förbi en stund efter 21.. så vi hörs efter det. Förhoppningsvis med ett litet kollage av bebismagen då :)

Magbild v39

 

Dem får duga sålänge.
Jag har länge velat bli fotograferad med min gravidmage, svartvita fina bilder. Men då tanken slog mig så var min mage alldeles för liten. Hade väl gått halvtid då och tyckte DÅ att magen var stor och fin när den började puta :)
Än har jag fortfarande inte blivit fotograferad och hoppas jag hinner ta tag i det innan lillen kommer :)

Blev ännu mer sugen när jag fick syn på Jennys fina bilder hon tagit, blev en liten påminnare att jag oxå måste hinna med det. Innan det är för sent! Jag tycker det är så himla vackert!

Vill ju helst att någon annan än Samuel ska ta bilderna då jag vill ha me han på några av dem :) Att fotograferas i studio är ju sviiindyrt..

 

Tänkte slänga ihop ett kollage med bilder ifrån varje gravidvecka för att jämföra magens tillväxt :)


Först Ica tänkte jag.. något nyttigt och gott.. IFALL sötsuget sätter fart senare när dem har stängt. Igår åt jag satsumas som en galning i brist på annat, haha. Va så himla sugen på något, drömde i hemlighet om vin med goda ostar och kex tillsammans med lufttorkad skinka, olika salami sorter m.m. m.m.! Inte långt kvar tills dess!


Hem ljuva hem.

Än så himla mkt jag skulle vilja fixa här hemma.. Men det börjar bli mysigt.
Jag vill ha ett par nya duntofflor och värma fötterna i, eller ett par fodrade med lammull :) Bara hemmamys med god mat och gott tilltugg.. ååh!
Älskar levande ljus och stämningen dem ger..

Det spelar ingen roll att jag har en bra systemkamera haha, jag kan inte riktigt hantera den tror jag, blir inga bra bilder då jag är bakom linsen :) Fotade utan blixt för att ge mer stämning, jaja.. här är resultatet iaf :)Fortf endel som ska göras här hemma, ska få upp en del smått på väggarna. Dem tomma ramarna ska fyllas med bilder som ska framkallas. Lite tomma fläckar på väggarna ska fyllas. Tavlan ovanför soffan ska få ny ram och byta plats. Den fick stå där tillfälligt då vi fick den av farmor Karin. Toaletten, köket och sovrummen får ni se en annan gång :)

Jag bara väntar och hoppas på att låneansökan går igenom så denna lgh kan köpas upp, ser inget hinder men vill bara få allt klart. Ombildningen blev precis klar :) Vi får köpa den för ett kanonpris! Nästan hälften av vad marknadsvärdet ligger på idag, en sån chans tackar man inte nej till!
Det jag vill komma fram till är att vi då ska blåsa ut kök och badrum och sätta in helt nytt. Ska bli så underbart.

Återkommer med en magbild strax!

Knasigt.

Igår kväll knasade flera internetsidor som slutade på .se, då bl.a. blogg.se som flera utav er kanske märkte av. Det löstes ganska snabbt eligt tidningen men fram tills sent inatt så var det flera .se adresser som jag fortf inte kunde komma in på.. Berodde förmodligen på att vår bredbandsleverantör inte hade uppdaterat sig gentemot var problemet fanns. Men men, idag kan jag blogga och ska slänga upp magbilder för v39 som jag egentligen hade tänkt att lägga upp igår, men det var ju som det var. Nu ska jag först springa till centrum för att köpa mer järntabletter, nässpray och en apgod salami! Hörs snart!

Halloj halloj!

Natten har vart lugn, hade lite förvärkar när jag hade vaknat till liv imorse. Däremot har jag nog vart uppe på toaletten 4ggr inatt.. Ska väl inte klaga.. :) Sen kommer jag vakna flera ggr per natt av annan anledning :)

Idag händer det inte mycket alls..

Bild senare :)

Ny vecka, v39

Min graviditet - BF Sön 25 okt 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 12 okt 2009.
Din graviditet startade Mån 19 jan 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 2 feb 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 25 okt 2009
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning


Vecka 39: 12 okt - 18 okt 2009

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

 

Källa: Familjeliv.se


Söndag.

Idag har varit en hemmadag. Fixat och donat, fått upp en del saker jag fick med mig från Ikea igår. Men sjääälvklart så fick jag inte med mig allt jag skulle ha igår heller, för det var sluuut i lager, trött man blir... :)
Jag har städat toaletten, dammsugit, torkat golv, lagt ut nya mattor.. Gick och handlade lite ingredienser till middagen med älskling mitt i allt. Han lagade supergod pasta med kyckling och svampsås med vita bönor. Yummie!

Tänt massa ljus och nu bara njuter jag!

Besök av Bine

Fastnade uppe inatt igeen. Efter besöket på Ikea så kom Bine förbi. Hon drog sig hemåt för ca 30min sen. Jag har lagt upp och bytt gardiner i sovrummet. Myyycket bättre blev det :) nööjd!

Ska fortsätta fixa o trixa här imorn.
Har nu den senaste timmen haft värkar så jag gjort oväntade ljud ifrån mig, attans va ont dem gör.. :(

Snart sängen, natti natti!

Guten tag!

Lillen rör sig oerhört mycket. Han gjorde även det sent igårkväll och under natten då jag själv har vaknat av värkar och en full kissblåsa.. Nu ligger han också och trycker ut rumpan på vänster sidan av naveln och sina fötter i högra sidan på mig. Mys? Man får väl passa på att tycka det är mysigt trots att det ibland blir lite obehagligt :) Nu ÄR det trångt och minsta rörelse känns som värsta uttänjningen av livmodern typ.. haha

Sitter och väntar på en kär vän som ska ta oss till Ikea idag, förhoppningsvis hjälper hon mig här hemma sen också :), i gengäld så tänker jag laga lite smarrig mat :) men skulle behöva svänga förbi kinesen på söder också.. vi får se vad det blir.

Nu ska jag nog ta och hoppa in i duschen och fixa till mig lite :)

Åkpåse/inlägg till vagnen

Förra veckan var jag inne på Babyland och hittade ett inlägg till vår Teutonia liggdel vi har. Har tyckt att den kändes för stor eller öppen för en liten nyfödd och hittade då denna som jag tyckte var hur bra som helst. Blir lite mer ombonat och varmare i vagnen. Även det från Teutonia. 395:- på Babyland.

 

 

 

 

Här utan babynest


Vääärk i ryggen.

Har suttit här vid datan ett tag nu.. Har den senaste halvtimmen haft någon så fruktansvärd värk i ryggen, nedre ryggen. Då och då kommer det även små värkar i mellangärdet..

(Ville bara dokumentera detta)

:)

Go' kväll! :)

Vaccin eller ej?

Bm nämnde idag att dem vid min nästa inbokade BM tid, alltså v43 börjar vaccinera mot "den nya" influensan, även kallad svininfluensan.. Ska man eller ska man inte.. för min del lutar det åt att jag nog inte ska. Jag frågade BM vad hon skulle gjort och hennes svar var att hon är himla glad att hon inte behöver ta ställning till det. Hon sa att ungefär hälften av alla gravida som går där ska ta det och hälften har valt att avstå. Men tänk om man insjuknar.. tänk om lillskrutt blir lidande, tänk om ngt skulle hända med honom, eller med mig..? Så lillskrutt blir utan mamma.. Gravida ligger ju i risk zonen.. Nä usch så ska man inte tänka.. Men jag ställer mig dock ändå frågan.. Usch, kan jag inte typ föda inom den kommande veckan så slipper jag ta ställning till det :)

Fredagsmys

Japp, låter kul när man är ensam hemma va..? :p
Jag personligen har glömt allt vad helger innebär. Har länge jobbat helger och nu dessutom inte partajjat på ett bra tag.. Och mammaledig dessutom. Tisdag eller fredag spelar väl ingen roll..? Föredrar faktiskt mån-onsd för då är älskling ledig. :)

Fick förfrågan om att joina en middag med utgång därefter, men dels var jag så himla trött på eftermiddagen efter BM besöket och dels så känner jag mig så höggravid nu att jag bara vill vara hemma och ta det lungt, speciellt med dessa värkar som kommer då och då. Middag skulle funka kanske men defenitivt inte någon utgång, det får vänta lite tills jag är på topp igen!

På Ica hittade jag faktiskt koriander men ingen vårlök och bara små alfagroddar, usch..  Koriandern däremot luktade ingenting och verkar helt smaklös. Får bli en sväng till chinamarket på söder och inhandla äkta färsk koriander, vårlök och groddar :)

Även nu senare under kvällen har jag kännt av kraftiga förvärkar. Får se hur länge dem håller i sig.
Ni andra garvida eller redan mammor, hur var sista tiden innan förlossning för er? Mycket förvärkar som kom ofta och som gjorde ont? Hur lång tid innan det var dags kom dem?

Jag har som sagt haft förvärkar innan men typ mest som molande värk/mensvärk som även kändes i ryggslutet men inte så att dem faktiskt gjorde ont.

Nyvaken.

Va så himla trött efter besöket hos BM. Kan det ha att göra med att jag fick veta att mitt järnvärde va nere igen..? Lite psykiskt kanske.. Sov dock bara 6h inatt så jag förtjänade en mitt-på-dagen nap. Gick och la mig vid 17.30 tror jag klockan var och vaknade för 30 min sen. Gud så skönt. Men nu tror jag att jag måste ta Athena på en prommis och glida förbi Ica och införskaffa mer vårlök och se om dem har färsk koriander, tror inte det..


Fried rice.

Att stekt ris med ägg kan vara sååå gott!! och så simpelt!

Lite olja i pannan, kläck 2-3 ägg och rör om och tillsätt lite krossad torkad chili, ostronsås, fisksås, hackad färsk koriander, hackad vårlök och groddar. I med riset (kokt) och på med lite svamp soja. Voila! Servera med lite uppskuren tomat! Yummie!!! Klart på några minuter.

BM besök.

Nyss hemkommen från vår BM. Allt var bra som vanligt, förutom mitt järnvärde.. gaaah. Trodde det skulle hålla i sig men icke.. Låg ju på 124 innan men skulle fortsätta med järntabletterna ändå. Då genast blev jag slarvig och missade någon dag då och då. Och så har det varit nu senaste veckorna. Idag låg jag nere på 108 igen :( Kanske därför jag är så himla trött? När mitt järnvärde var som högst så var ja ju hur pigg som helst typ. Nu sover jag gärna till kl 13 på dagarna :) trots att jag gått och lagt mig vid 1 tiden kanske. Trodde det berodde på att jag var i slutet på graviditeten och min inställning "passa på att sova i lugn och ro och gärna lääänge" nu innan bebis kommer. Men jag tror jag har min förklaring nu.

Vi sammanfatade graviditeten litegrann. Har väl varit som en berg- och dalbana psykiskt och känslomässigt trots att lillen var planerad och önskad, vilket han fortfarande är. Mamma & Pappa längtar massoooor efter dig!.
Men det är väl egentligen inte så konstigt att man kan känna så då det är kroppens största utmaning..
Alla dessa hormoner som jag inte visste hur jag skulle hantera, om jag ens kunde det.. Fysiskt så har det inte vart så tungt och jobbigt som jag faktiskt trodde att det skulle vara. Trodde att det skulle vara myycket jobbigare. Men allt som allt så har det gått bra och snart så är mållinjen nådd. Både älskling och jag tycker att dessa 9 månader har gått otroligt snabbt..

Inatt vaknade jag av värkar. Aldrig haft såna kraftiga värkar och så många på raken. Direkt regelbundna var dem väl inte men dem kom efter varandra med lite paus emellan. Jag minns att jag var så trött så trött att jag knappt orkade reagera.. jag låg mest och knydde och vred mig. Vaknade till och behövde gå och tömma blåsan.. aj va ont jag hade! Lyckades somna om då värkarna avtog kort efter. Idag på förmiddagen innan BM besöket så kom dem igen.. tätt efter varandra, men bara kanske 6-7 på rad med paus emellan, sen försvann dem. Har ju kännt av förvärkar tidigare men inte på det här sättet, har aldrig heller haft så starka eller så många på rad. 16 dgr kvar till BF.. vi får se vart detta leder. BM sa att det lika väl kan sätta igång ett riktigt värkarbete då jag faktiskt är inne i v38, snart 39. Men att det också kan dröja, så olika.
Lillskrutt ligger långt ner och är som sagt väl fixerad.. dessa förvärkar kanske bara är normala förvärkar och jag kanske får vänta ytterligare 2-3v på att få träffa vårt kärleksbarn.. ?

Vi får se vart detta leder :)

Energi?

Har någon något bra tips på hur jag kan få energi till att få saker och ting gjorda här hemma? Jag har sån vilja att få allt klart här hemma, bättre organisation osv. Meeen, jag har ingen ork eller energi till att sätta igång.. Det är inte det att jag är trött eller så utan bara ingen lust fysiskt.. :s jag vet, låter säkert as skumt.. Kanske behöver ha hjälp och pepp av någon som vill hjälpa till..? :)


tröttmössor :)
(för er som undrar så är Nelly en renrasig bluenose blåtigrerad amstaff med stamtavla)

Maat!

Jag och älskling va på söder och shoppade loss idag.. Baaara mat. Massa asiatiskt (thai) från en liten butik som säljer alla möjliga varor från asien. Sen var vi in en sväng på Coop Extra oxå för att komplettera. Blev taxi hem för det blev liite mer att bära på än vi trodde :) Tur att man bor på andra sidan skanstullsbron i princip :)

När vi kom hem började älsk laga fisksoppa och till det blev det ris. Jag gick en sväng till centrum för att posta några brev. Har nyss svalt maten och herrejösses vad gudomligt det var! Som alltid när han står vid spisen. Han lagar mat och jag bakar. Han stökar ner och jag städar :p haha nä skämt o sido.. Men duktig är han!
Jag är faktiskt himla glad att han verkligen ser fram emot att laga egen barnmat, det glädjer mig. Kolla bara på innehållsförteckningen på en barnmatsburk.. hur lång är inte hållbarheten och vad för konserveringsmedel och skit finns inte i dem..? Nån gång då och då kanske man är tvungen att öppna en barnmatsburk, men vad gör det. En piss i nilen och vattnet blir knappast gult.


Update: Har nyss fått reda på av Ida att barnmatsburkar inte alls får innehålla konserveringsmedel, utan har lång hållbarhet tack vare att dem är vakum förpackade. Har själv inte studerat innehållsförteckningen på en burk men har läst nånstans just ang det. Tänk vad man inte ska tro på allt man läser :)
Gillar nog ändå hemlagad barnmat trots att jag själv älskar vissa sorter barnmat som finns på burk :) Nångång då och då blir det ju burkmat ändå men i den mån det går så ska vi försöka laga egen.

Busfrön

Har nu varit ute en sväng me Athena & Nelly. Bella kom vid 9.30 och lämnade henne, vi käkade frulle sen blev det en sväng ut för spring och bus. Glömde kameran inne.. :( nästa tur får kameran följa me. Blev dock några bilder när vi kom in :)
Frid i huset när hon äntligen somnat :)

Avslutningsvis..

..på denna dag så ska jag titta på desperate housewives :) både avsnitt 1 & 2 hihi :)
Californication har precis börjat på 3e säsongen oxå, blir dem 2 första avsnitten imornkväll. För imorn förmiddag ska jag vara hundvakt, eller valpvakt. Min syster har skaffat sig en blåtigrerad liten amstaffvalp, Nelly. Hur sööt som helst. Bilder kommer självklart imorn :)

Färdig jobbat.

Btw, har ju slutat jobba nu :) Känns hur skönt som helst! Nu vill jag bara vara hemma och slappa och ta det jäkligt lungt innan bebbe kommer :) Har ju kännt av lite förvärkar från och till och det känns bara så himla skönt att bara kunna dra runt hemma, gå ut me hunden och ta det lungt, ingen stress nånstans..

Fast kan väl inte påstå att jag är helt lugn och fri från stress. Man blir ju lite stressad av att inte allt är klart, men å andra sidan kanske inte allt behöver vara klart heller. Man kan ju alltid handla fast att bebbe redan e här. Men för lugnets skull så.. :)

På fredag har jag tid hos min BM, hoppas att det är sista besöket :)

Jag måste verkligen få S att göra mer här hemma! Nu har han gått ner lite i arbetstid innan bebbe kommer. Han måste oxå få ta det lite lungt innan.. Lugnet före stormen.. :p
Han jobbar nu ca 3-4 dgr i veckan bara.

Ska nog ta och boka in tiden på Sturebadet jag fick av älskling i födelsedagspressie. Gravid massage med fotmassage som avslutning, halleluja! 100min! Tänkte komma dit 1h innan för att ta en simtur kanske och bara njuta lite i deras relax avdelning innan. Ååh längtar! För snart kanske det är försent för en gravid massage :)
Hoppas den mjuka fotmassagen sätter igång mig hoho :) ..man kan ju alltid hoppas..

Det är nästan så att jag hoppas på att vattnet ska gå varje ggn jag reser mig ur sängen för att gå upp på toa mitt i natten :)Lite bilder från bulldagen :)

Bild för v38 och babysaker

 

Magen v37+1


fina babygymmet


skötbädden
mumin spel-mobil


mysiga mumin pläden


med 2 sidor


och tills sist mumin bäddset


Update:
Allt är ifrån RättStart och finns bl.a. på Babyland. Babygymmet kostar 649 om jag minns rätt, bäddsetet 349, spelmobilen drygt 400 & skötbädden 299. Minns inte dem exakta priserna men ungefär i dem prisklasserna ovan.

Äntligen!

Äntligen en data som fungerar, eller en laddare rättare sagt! :)

Har även hämtat ut mitt paket med skötbädd, babygym, mobil till spjälsängen, bäddset och en ullfilt. Allt i mumin serien. Jättegulligt. :) Ska fota så får ni se :)


Bilder.

Jag lovar att det kommer bilder så fort min j&%#a laddare fungerar :)

Besöksrekord!

Jädrans va många som va inne och läste igår! Det dubbla nästan mot vad det brukar vara :) Kulkul!

En sak som är mindre kul är min laptop laddare som kom idag. Hämtade ut den och den fungerar inte!! Grrr!
Ringde och dem bad mig skicka tillbaka den, neej nej det tar för lång tid sa jag. Jag har inte tid att vänta ytterligare 2-3 dagar på en ny laddare. Så nu måste JAG åka in till deras butik och byta den idag, frakt och allt som man har betalat för att slippa det.. Dåligt tycker jag. Dem borde ha budat ut en ny så kunde jag ha skickat me den som inte fungerar med budkillen tillbaka.. Dålig service och de ska dem oxå få reda på! OM dem visste att jag va höggravid oxå! Nu ska dem allt få smaka när jag kommer in till deras butik!

Ny vecka, v38

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 5 okt 2009.
Din graviditet startade Mån 19 jan 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 2 feb 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 25 okt 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 38: 5 okt - 11 okt 2009

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
Källa: Familjeliv.se

Kanelbullens dag

var det igår, och jag bakade bullar såklart! haha.. Hälften vanilj och hälften kanel för omväxlingsskull. 2 plåtar blev det. Lagom. Gick snabbt och dem blev super goda :)
Sabine & Nohad var här på bull besök :) Nohad jobbar som flygvärdinna och flyger ut idag igen och kommer inte hem till Sverige igen förens den 9:e. Hon hoppas då lillen kommer mellan den 9:e och 19:e för d e då hon e hemma.. Sabine hoppas på den 26:e för d e hennes födelsedag. Jag får nog hålla med Nohad den här gången :)

Igår fick vi upp massor på väggarna här hemma.. vilken skillnad, men än är inte allt klart..

Hörs mina vänner!

Fan..

Skötbordet jag införskaffade är liite för stort för vårt badrum.. :/ men det är jäkligt fint! Synd. Dem har likadana fast vägghängda.. men känns inge kul att behöva sälja det och köpa ett nytt..


Grannhelvete!

Inatt hade grannen världens jävla röjj fest! Småbarn såklart.. FF lr nåt.. :p
Är inte den som klagar, har aldrig klagat på nån granne men inatt så hörde jag tamefan varenda ord i låtarna dem spelade. Hörde till och med att dem spelade musik via Spotify för jag hörde reklamavbrotten som kom med jämna mellanrum.. Vid 1 tiden tyckte jag dock att d va för tidigt att be dem lugna sig, det var ju trots allt fredag och dem har aldrig stört oss tidigare, men när klockan blev 3.15 och jag började räkna ner timmarna tills kl skulle slå 8 då jag skulle upp för att jobba blev jag lite irriterad.. Fram till 3 tycker jag det är ok att föra liv på fredagar och lördagar sålänge det inte händer för ofta. Klockan 3.30 var störningsjouren och ringde på hos dem, inte blev det tyst för d.. Vid 4.30 stängde dem av musiken och jag tror jag kunde somna vid 5, snoozade i 20 min när klockan ringde 8 imorse.. 3h sömn, 9h på jobbet! Här sitter jag med dem tröttaste rösten och låter nog inte alls speciellt trevlig.. Det blir sova några timmar när jag kommer hem!


Min laddare till min laptop gick upp i rök..

..ja, bokstavligen. Det small om den, preciis där det har varit glapp. Såg bara en liten gnistra och sen kom ett litet rökmoln. Tror den e helt körd nu, måste beställa en ny.. Sitter på S data för min är totalt urladdad. Kan inte lägga in bilder nu heller :( Vet inte hur jag ska få in bilderna på S data. Min data hade ju minneskortsläsare.. hm.. men det kan inte dröja så lång tid att få en ny..

Freitag igeen!

Då var det fredag igen, och på söndag är det exakt 3v kvar tills lillskrutt är beräknad.
Har haft ordentligt med förvärkar dem senaste dagarna, inte behagligt alls!
Införskaffade ett skötbord igår, ska visa bild så fort jag monterat ihop det :)
Skötbädd, babygym och lite andra småprylar är beställt. Kommer på posten i nästa vecka :) Hela mumin serien blev det, med sängkläder, sängmobil och hela baletten.

Känner verkligen inte för att jobba i helgen, usch! Har inte vart såhär anti jobb sen jag jobbade för ett galet ruttet bemanningsföretag  under 2006-2007..
Vill ju bara ha min hemmatid innan bebiiis e här! :)


Dagen har gått för snabbt

Japp.. Har bara hunnit fram och tillbaka till Farsta C för att införskaffa gips expandrar & nya borrar bl.a. många av våra väggar är enkla gipsskivor som man typ inte kan hänga nåt i.. :p Skaffade ju bara vanliga plugg härom dagen.. måste kunna få upp allt fint jag köpt oxå, lr hur :)
Nä, har faktiskt inte bara vart där, efter det så tvättade jag alla baby-kläder.. herregud va mycket det var. Tvättade även dem nya handdukarna och sängkläderna :)

Nu har jag mina sista 4dgr kvar på jobbet, torsdag, fredag, lördag & söndag.. yes.. sen är det bara att vara hemma och mysa.. så jag känner just nu iaf :)

Som ni kanske kan förstå utav detta inlägg så har inte så mkt hänt här hemma sedan igår.. :) städ och små plock en annan dag :)

Snart natti natti

RSS 2.0